Cum poti fi o binecuvantare:

Lucrarile campusului CBEE continua

de Florin Ghiurău

La începutul anului universitar, vă informam despre demararea lucrărilor la campusul CBEE, şi motivam atunci nevoia acestei investiţii. Cu ajutorul Domnului  am reuşit să demolăm proprietatea din curte şi să turnăm fundaţia pentru noua clădire. Având în vedere natura terenului cât şi nivelul foarte ridicat al pânzei de apă freatică, lucrarea a fost mai complicată şi ceva mai costisitoare decât a prevăzut proiectantul. Astfel s-a reuşit ca până la finele lunii octombie să finalizăm lucrările la fundaţie şi să turnăm planşeul de la parter. La începutul primăverii vom continua cu turnarea stâlpilor şi grinzilor de rezistenţă şi a lucrărilor de zidărie.

Citind aceste rânduri, poţi să fii indiferent sau poţi să te implici, dăruind din puţinul tău. Mă adresez celor care cred în proiectul educaţional oferit de CBEE şi cu precădere absolvenţilor CBEE, care au beneficiat în mod direct de pregătirea teoretică, spirituală şi practică în cadrul programei absolvite.

Am încercat să defalcăm costurile pe principalele materiale folosite la această fază de construire, crezînd că vor fi personae care să dăruiască echivalentul a cîteva cărămizi sau câteva kilograme de oţel beton fasonat, sau poate 1-2 mc de beton.  Poţi să o faci la unul din conturile de mai jos funcţie de moneda în care doreşti să dăruieşti. Poate vei zice că ai dori să participi dar situaţia financiară precară în care te afli nu-ţi permite. Chiar şi în acest caz poţi dona fără să te coste nimic, direcţionând 2% din impozitul pe venitul realizat in 2015, completând formularul 230 în cazul persoanelor fizice sau 200 în cazul firmelor. Formularul completat şi semnat îl puteţi trimite la sediul CBEE sau îl puteţi depune    la   Administraţia Financiară din judeţul în care lucrezi.      

                                                                      

Indiferent de modul în care vei participa la construcţia campusului CBEE, te rugăm să ne scrii pentru a-ţi putea adresa un “mulţumesc frumos!”

Chemare la darnicie

de Florin Ghiurău

Poporul s-a bucurat de darurile lor de bunăvoie, căci le dădeau cu dragă inimă Domnului (1 Cronici 29:9).
 
Privind în istoria poporului lui Dumnezeu, înțelegem că fără excepție pentru reușită unei lucrări ce în final aducea glorie Domnului, se cerea o anumită jertfă, un anumit sacrificiu care putea îmbrăca diverse forme, de la jertfă materială până la a te da pe tine fără rezerve cu tot ce ești și tot ce ai, plătind uneori cu propria viață. Dărnicia evreilor pentru construirea Templului de exemplu, uimește astăzi prin atitudinea lor. Cronicile consemnează o dărnicie deliberată și din toată inima, care a produs multă bucurie celui ce jertfea pentru o cauză în care credea. 
 
Pe noi, cei de la CBEE, după ani de zile încă ne uimește disciplina credincioșilor suedezi care aud despre lucrarea noastră și se angajează cu suport constant de 10, 20 sau 30 euro/lunar, pentru că ei cred în obiectivele și potențialul unei școli biblice. Apreciem de asemenea efortul din ultima luna a rectorului Lars Hornberg, însoțit de colegii noștri Marius Ban, Dorin Ivonici și studentul Eugen Tămaș, în promovarea Colegiului Biblic Est European în biserici penticostale din Suedia. E uimitor cum niște vârstnici care nu ne-au vizitat niciodată și nici nu-și propun asta, decid să pună puțin din pensia lor pentru a investi în extinderea împărăției lui Dumnezeu în România. 
 
Fie jertfa de calitate a contemporanilor suedezi o lecție pentru noi credincioșii români, și mai ales pentru cei ce ne cunosc, biserici, familii, absolvenți ai CBEE. Fie că și noi să învățam această lecție constantă a Scripturii. Este mai ferice să dai decât să primești. (Fap.20:35)
 
O puteți face dăruind lunar sau sporadic cum Domnul va călăuzește, precum și direcționând cei 2% din impozitul pe venit, care este o jertfă ce nu costă nimic. Doar implică credincioșia și voința fiecăruia. Domnul să va binecuvînteze că să fiți o binecuvântare pentru alții. 

direcționează 2% către Fundația EEBC

Puteți vira 2% din impozitul pe veniturile din salarii obținute în anul 2014, pentru sponsorizarea Colegiului Biblic Est European care funcționează sub umbrela juridică a Fundației EEBC. Chiar și cei care nu obțin venituri impozabile, pot să-și convingă colegii, părinții, prietenii, rudele. Putem contribui financiar la lucrarea de la Colegiul Biblic fără să dăm niciun ban din buzunar. Banii colectați prin direcționarea de 2%, sunt folosiți integral pentru lucrarea lui Dumnezeu.

Ce trebuie făcut:

1. Dacă ați avut venituri doar din salariu, descărcați fomularul 230.

2. Dacă ați avut și alte venituri diferite de cele din salariu, descărcați formularul 200.

3. Formularul se completează de mână, în două exemplare, dintre care unul rămâne la dvs. cu numărul de înregistrare primit la depunere de la administrația finanțelor publice.

4. Depuneți formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteți formularul PRIN POȘTĂ, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu (potrivit legii este acceptată și adresa unde locuiește efectiv deponentul, în cazul în care această este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România) sau la Administrația Finanțelor Publice corespunzătoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/instituției angajatoare).

Că să downloadezi formularul da click pe unul din butoanele de mai sus, apoi tipărește-l și completează-l.

Daruieste prin paypal

folosește adresa eebc@rdslink.ro

Daruieste prin transfer bancar

 

Pentru a face donatii in lei in contul bancar aveti nevoie de urmatoarele informatii
Numele organizatiei: Fundatia EEBC
Cod de identificare fiscala: 11898064

Conturile noastre:
Banca Transilvania S.A., Sucursala Oradea, SWIFT: BTRLRO22
IBAN:
RO97 BTRL 0050 1205 7407 65XX (LEI)
RO80 BTRL 0050 2205 7407 65XX (USD)
RO46 BTRL 0050 4205 7407 65XX (EURO)
RO41 BTRL 0051 0205 7407 65XX (Coroane suedeze)

Daruieste prin mandat postal

Puteți dărui completând un mandat poștal.

Destinatar:

Fundația EEBC

Cod de identificare fiscala: 11898064

Banca Transilvania S.A., Sucursala Oradea, SWIFT: BTRLRO22
IBAN:
RO97 BTRL 0050 1205 7407 65XX (LEI)

str. Țepeș Vodă, nr 26, Oradea, Bihor

 

Puteți să tipăriți formularul de aici.

0259 477 099

0359 410 508

eebc@rdslink.ro

www.cbee.ro

www.mediacbee.ro